Semne că apar
dințișorii

Copilul tău plânge mai mult decât de obicei?
Are diaree, temperatură ridicată sau încearcă constant să-și bage în gură diverse obiecte?
Toate acestea sunt simptome că se apropie momentul apariției primilor lui dințișori – dinții de lapte.

Din păcate, primele simptome ale dentiției apar cu mult înainte ca primul dinte să fie vizibil. Acest lucru se datorează faptului că dinții sunt deja la locul lor în maxilar înainte de a erupe, dar sunt încă ferm închiși de gingii. Înaintând încet, pot provoca dureri mari chiar înainte de a apărea.

Pielea care inițial îi împiedică să erupă se subțiază încet încet, până când în cele din urmă se deschide și dezvăluie dintele.

Cand apar ei?

Ca și în cazul oricărei etape din dezvoltarea unui copil , dentiția este unică pentru fiecare copil. În cazul unora dintre ei, primii dinți le pot apărea încă de la 9 săptămâni, iar altora în jurul vârstei de 9 luni sau chiar și mai târziu.

În medie, ca părinte, te poți aștepta ca dentiția să înceapă din a șasea lună de viață , când poți vedea primul dinte de lapte. În mod normal, primii care apar sunt incisivii centrali inferiori.

Incisivii inferiori (centrali)

După cum am menționat, se presupune că primii dinți, incisivii de lapte, se pregătesc să erupă începând cu luna a șasea de viață.

Incisivii inferiori (laterali)

Aproximativ două luni mai târziu, la vârsta de 8 luni, îți fac apariția incisivii laterali și se unesc cu primii dinți.

Incisivii superiori (centrali)

În jurul primei zile de naștere apar și toți cei patru incisivi centrali din maxilarul superior. În acest moment, toți dinții din față sunt deja vizibili. Deoarece nu toți cei patru dinți ies în același timp, se presupune că apar toți între luna a noua și a 12-a de viață.

Molari superiori și inferiori (în față)

Următorii dinți de lapte în linie sunt molarii din față din maxilarul superior și inferior. Acești dinți ies de obicei, în mod dureros, din maxilar în jurul vârstei de 1 an – 1 an și jumătate. În această fază de dentiție, cel mic se confruntă și un flux crescut de salivă.

Incisivii superiori (laterali)

La scurt timp după apariția molarilor superiori și inferiori, este rândul incisivilor laterali superiori să apară. Acum practic, maxilarul superior este aproape complet.

Caninii

Caninii erup aproape simultan cu incisivii, în jurul vârstei de 18 luni. Majoritatea părinților spun adesea că, în special caninii sunt cei care provoacă cea mai mare durere copiilor, atunci când apar.

Molari superiori și inferiori (spate).

În curând, copilul tău va împlini vârsta de 2 ani. Astfel, în jurul celei de-a doua aniversări (23 până la 26 de luni de viață), ultimii dinți de lapte erup și completează astfel toată dentiția.

Îngrijirea dentară

Îngrijirea dentară ar trebui să înceapă de la primul dinte.

Spălă dinții copilului în fiecare seară cu o periuță de dinți moale și puțină pastă de dinți pentru copii. Cel mai bine poți să faci acest lucru când stă întins pe masa de înfășat. Dacă incluzi acest obicei în ritualul de îngrijire zilnică și ulterior doar petreci timp lângă el când o face singur, copilul învață rapid că îngrijirea dentară face parte din aceasta.

Sfat: Programează-te la medicul stomatolog pentru a-ți face un consult pentru proprii dinți și ia-l cu tine și pe cel mic, ca să observe cum se derulează o astfel de vizită, în care obții sfaturi pentru îngrijirea dentară. În acest fel, copilul învață că o vizită la dentist este ceva firesc – acest lucru previne temerile.

Cum se spală corect dinții

Pentru a face periajul zilnic distractiv, poți să-l înveți pe cel mic să folosească metoda KAI pentru spălarea
dinților la copii. Curăță mai întâi dinții care îl ajută la masticație, apoi suprafețele exterioare și în final suprafețele
interioare .

La „K” crocodilul își deschide gura larg și periază porțiunile de dinți cu care mestecă mâncarea.

La „A” tigrul șuieră printre dinții strânși și desenează cercuri cu periuța de dinți pe suprafețele exterioare.

Osa Gel

Disponibil în farmacii și magazine online