Cum să îi faci un masaj gingival corect copilului tău

Cu toții știm cât de relaxant poate fi un masaj, în special atunci când ne simțim tensionați. Bebelușii aflați în perioada dentiției sunt supuși unui stres suplimentar continuu. Îți poți ajuta copilul să se relaxeze prin diverse tehnici de masaj facial și gingival, precum și prin folosirea gelurilor și a jucăriilor gingivale menite să îi calmeze durerea.

Iată cum să calmezi prin masaj durerile gingivale ale bebelușului tău! Poți începe cu un masaj relaxant al feței, prin care să îl liniștești și să îl obișnuiești pe cel mic cu senzația, după care poți trece la un masaj gingival.

Înainte de orice, asigură-te că ai mâinile curate! Pentru un efect prelungit, aplică 1-3 cm de Osa Gel pe gingiile copilulului și poți începe masajul!

Prima metodă se focusează pe masajul efectiv al gingiilor. Plasează-ți degetele mari ale mâinilor perpendicular cu buzele copilului. Masează ușor gingiile dinspre centrul înspre exteriorul arcadei dentare superioare și repetă procesul și pe arcada inferioară, urmând cu degetele forma gingiilor. Ai grijă să nu pui o presiune prea mare pe gingiile copilului și folosește mișcări lente, ușoare!

A doua metodă are în vedere masarea obrajilor, cu scopul relaxării maxilarului copilului. Folosindu-te de degetul mare și de cel arătător de la fiecare mână, plasează-le în interiorul și în exteriorul obrajilor, în așa fel încât aceștia să fie prinși între degetele tale. Masează obrajii folosind mișcări circulare timp de 30 de secunde. Ai grijă în continuare să nu pui presiune prea mare pe gingii!

În cazul în care durerea persistă, poți reaplica Osa Gel după o jumătate de oră de la efectuarea masajului, dar ai grijă să nu depășești limita de 3 utilizări în decurs de 24 de ore.